Naujienos

Gruodžio 1-oji – Pasaulinė AIDS diena. Minint šią dieną, Veisiejų technologijos ir verslo mokykloje lapkričio 30 d. mokiniai klausėsi lektoriaus, Nacionalinės tabako, alkoholio kontrolės koalicijos nario, Lietuvos blaivybės draugijos "Baltų ainiai" Klaipėdos padalinio pirmininko Artūro Šiukštos paskaitos ,,Psichoaktyviųjų medžiagų prevencija“.   

TARPTAUTINIS KALĖDINIS KREPŠINIO TURNYRAS

 

VEISIEJŲ TECHNOLOGIJOS IR VERSLO MOKYKLOJE

2016 m. gruodžio 3 d., šeštadienį 14 val. vyks

TARPTAUTINIS KALĖDINIS KREPŠINIO TURNYRAS

Dalyvauja  krepšinio komandos iš Punsko, Kapčiamiesčio bei Veisiejų TVM – “Ąžuolas”

Linkime sėkmės ir malonių įspūdžių!

2016 metų lapkričio 6 – 26 dienomis Veisiejų technologijos ir verslo mokyklos virėjo ir padavėjo – barmeno profesijos moksleivės bei Elektrėnų profesinio mokymo centro virėjo – padavėjo profesijos moksleivės dalyvavo trijų savaičių trukmės stažuotėje Jungtinėje Karalystėje. Stažuotė vyko pagal Erasmus+ programos mobilumo projektą 2016-1-LT01-KA102-022857 „Meniu idėjos”, kurį Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Lapkričio 28 d. Veisiejų technologijos ir verslo mokyklos kvietimu lankėsi Alytaus kolegijos Informacijos ir ryšių technologijų fakulteto dekanė Lina Kankevičienė bei Vadybos ir finansų katedros vedėja Neringa Draugelienė.

Alytaus kolegijos atstovės susirinkusiems mokiniams papasakojo apie mokymąsi vienintelėje aukštojo mokslo institucijoje Dzūkijos regione,  joje vykdomas studijų programas. Taip pat paminėjo, kad studijos gali būti tęsiamos pagal Erasmus+ programą.

Lapkričio 24 d. mokykloje startavo moksleivių mokomoji bendrovė „Kiss Kiss“, vadovaujama mokytojų Jurgitos Petkevičienės, Astos Šerkšnaitės, Vilijos Murauskienės ir Astos Čeponienės. Mokiniai mokyklos mokomajame bare prekiavo savo pagaminta produkcija, vaišino kava, šviežiai spaustomis sultimis. Mokiniai džiaugiasi galimybe įgyti praktinių įgūdžių: tvarkyti apskaitos dokumentus, maisto gamybos technologijos ir lankytojų aptarnavimo.

2016 m. lapkričio 22 d. biologijos pamokos ST16, KT16, PB16 grupės mokiniams vyko Kaune Lietuvos sveikatos mokslų universiteto medicinos akademijos anatomijos muziejuje. Mokiniai sužinojo, kad dabartinės anatomijos muziejaus kolekcijos pagrindą sudaro 1920-1940 m. profesoriaus Jurgio Žilinsko ir jo bendražygių surinkti muziejiniai preparatai. 

Lapkričio 23-ąją – Lietuvos karių dieną – Veisiejų technologijos ir verslo mokykloje lankėsi Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos Alytaus regioninio karo prievolės ir komplektavimo skyriaus verbuotojas vyresnysis seržantas Romas Ramanauskas bei Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Dainavos apygardos 1-osios rinktinės 108 (Lazdijų) kuopos kariai. 

Lapkričio 22 d. Veisiejų technologijos ir verslo mokyklos bendrabutyje gyvenantys mokiniai žiūrėjo filmą ,,Auksinė adata“. Filme buvo papasakota apie narkotines medžiagas, jų gamybą, vartojimą bei narkomanų gydymą. Filmo peržiūra abejingų nepaliko: mokiniai diskutavo apie žalingus įpročius, jų žalą sveikatai, visuomenei.

Veisiejų technologijos ir verslo mokyklos mokiniai, sužinoję, kad Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos batalionas organizuoja Atvirų durų dieną „Inžinieriau, nesigailėk prakaito, brolių gyvybę saugai!“, panoro apsilankyti ir gavo Štabo S5 skyriaus civilių ir karių bendradarbiavimo vyr. specialisto št. srž. Dainius Kalikausko kvietimą. Lapkričio 18 d 11.00 valandą kariniame dalinyje 9-11 klasių mokinius, vadovaujamus istorijos mokytojo Algimanto Tamašausko, pasitiko bataliono personalo eilinė Lingailė Juknevičiūtė ir eilinis šauktinis, savanoris Dovydas Jablonskas, kurie nuoširdžiai supažindino su unikalaus bataliono personalu, veikla ir technika. 

Lapkričio 17 dieną Veisiejų technologijos ir verslo mokykloje vyko Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuojamo projekto ,,Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas“ Dzūkijos regiono varžytuvės. Jau ne vienerius metus vykstančiu projektu mokiniai yra skatinami puoselėti savo tarmę, tradicijas, perimti patirtį, gerbti ir puoselėti tradicijas, ugdomos mokinių etnokultūrinės žinios, supratimas apie tradicinių patiekalų ruošimą bei pateikimą.