Renginiai

Per dvi dienas aplink pasaulį

2016 0114-17 dienomis dalyvavome mokomojoje kelionėje-seminare tarptautinėje maisto pramonės, žemės ūkio ir sodininkystės parodoje Berlyne „Žalioji savaitė 2016“ .

Išvykos tikslai: susipažinti su maisto pramone, maitinimo įmonių įrengimų naujovėmis, naujomis maisto ruošimo technologijomis, pasaulio tautų virtuvėmis, jų ypatumais, panašumais ir skirtumais, ekologiškais produktais, jų panaudojimu.

Iš mažos vietinės reikšmės Berlyno mugės išaugusi į visame pasaulyje gerai žinomą parodą, šiemet „Žalioji savaitė“ renkasi 81 kartą.. Nė viena kita paroda Vokietijoje nepritraukia tiek lankytojų, kiek ši.

Per dvi dienas parodoje mes susipažinome su daugelio pasaulio šalių virtuvėmis, jų tradicijomis. Didžiausią įspūdį mums paliko Marokas- spalvingas, įspūdingas , kvapnus virtuvės šou uoslei, skoniui, regai, klausai, lietimui. Mugėje šurmuliavo Ispanijos, Italijos ,Portugalijos, Tailando, Olandijos,Norvegijos, Baltarusijos, Ukrainos, Rusijos, Italijos ir daugelio daugelio kitų šalių virtuvės šefai. Mūsų šalis parodoje pristatė natūralius ir ekologiškus gaminius, kurių daugelio receptūros paveldėtos iš senolių.

Parodoje didelis dėmesys buvo skirtas temai ,,Pasaulis be bado’’. Atsinaujinantys ištekliai, ekologinė žemdirbystė ir jos produktai, prekyba, kaimo plėtra bei sodininkystė ir toliau išlieka parodos prioritetai.

Iš parodos parsivežeme ne tik nepamirštamus įspūdžius, bet ir daug žinių, kurias perduosime savo mokiniams.

 

Profesijos mokytojos Asta Čeponienė ir Vilija Murauskienė 




Ankstesni įrašai


Nėra įrašų