Renginiai

Dzūkijos regiono varžytuvės vyko Veisiejų technologijos ir verslo mokykloje

Lapkričio 17 dieną Veisiejų technologijos ir verslo mokykloje vyko Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuojamo projekto ,,Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas“ Dzūkijos regiono varžytuvės. Jau ne vienerius metus vykstančiu projektu mokiniai yra skatinami puoselėti savo tarmę, tradicijas, perimti patirtį, gerbti ir puoselėti tradicijas, ugdomos mokinių etnokultūrinės žinios, supratimas apie tradicinių patiekalų ruošimą bei pateikimą.

Varžytuvėse dalyvavo VšĮ ,,Elektrėnų profesinio mokymo centro“, Varėnos bei Veisiejų technologijos ir verslo mokyklų komandos. Varžytuvių tema – krikštynos.

Dalyviai turėjo įveikti 3 konkurso užduotis: remdamiesi krikštynų tematika, suvaidinti epizodą savo regionui būdinga tarme, atsakyti į etnokultūros testo  klausimus bei pristatyti 3 šiai šventei būdingus patiekalus.

Mokinių pasirodymus, testus bei pagamintus autentiškus patiekalus ragavo ir vertino komisijos pirmininkė, VšĮ ,,Kulinarijos paveldo fondo direktorė Birutė Imbrasienė, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Turizmo ir etnokultūrinio ugdymo skyriaus vedėja Aurelija Augūnienė, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto etnologė Gražina Kadžytė, Veisiejų krašto muziejaus vadovė Regina Kaveckienė.

Kiekviena komanda, pristatydama  komisijai patiekalus, pasakojo, kaip patiekalas buvo ruošiamas,  pateikė valgių receptus.

Vertinimo komisija, įvertinusi kiekvienos komandos pasirodymą, paskelbė rezultatus: nugalėtojais tapo Veisiejų technologijos ir verslo mokyklos komanda (vadovė – Irena Makauskaitė), antrieji liko VšĮ ,,Elektrėnų profesinio mokymo centro“ komandos dalyviai. Trečioji vieta atiteko Varėnos technologijos ir verslo mokyklos komandai.

Komandos buvo apdovanotos diplomais, organizatorių ir partnerių atminimo dovanomis.




Ankstesni įrašai


Lapkričio 11 d. Veisiejų technologijos ir verslo mokyklos bendruomenė susirinko į renginį ,,Rudeninis tango virtuvėje‘‘ mokyklos barmenų – padavėjų klasėje. Į šį jau tradiciniu tapusį renginį atvyko Renata Ničajienė ir pristatė  naujausią ir paskutinę kulinarinių knygų serijos „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ dalį. Knygoje „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“, kaip ir ankstesnėse serijos knygose, publikuojama tiek receptų, kiek šis metų laikas turi dienų. Atitinkamai visose keturiose „Gero maisto dienoraštis“ knygose surašyti 365 receptai, kurių gamybos eiga yra aiškiai aprašyta. Tai šeštoji Renatos Ničajienės kulinarinė knyga. 

Bendrabutyje gyvenantys mokiniai kartu su socialine pedagoge Laima Varneliene ir bendrabučio auklėtoja Aldona Plečkaitiene žiūrėjo filmą ,,Alkoholikų vaikai‘ ir diskutavo apie žalingus įpročius jų žalą ir pasekmes.

Šie mokymai, kurie yra finansuojami Lazdijų rajono savivaldybės verslo rėmimo programos lėšomis, skirti norintiems sužinoti, nuo ko pradėti kurti verslą, kas gali nutikti pasirinkus vieną ar kitą verslo kryptį, kokios yra ateities perspektyvos, kur galima save realizuoti.

2016 m. lapkričio 11 d., 10.00 val. Veisiejų technologijos ir verslo mokyklos bendruomenė maloniai kviečia

į jau tradiciniu tapusį renginį ,,Rudeninis tango virtuvėje‘‘

Įgyvendinant Integruotą technologijų programą 2016-10-11 UAB „Pietų Megrame“ vyko netradicinė technologijų pamoka 9 kl. mokiniams.